17 december 2022
18:30

Nässjö IF U17

Välförtjänt seger bröt trist trend

U17 tog ett skutt på tre platser upp i tabellen när man på lördagskvällen besegrade Nässjö IF i U17 Nationell serie. När lagen möttes i Svenska Cupen i slutet av oktober blev det 5-5. Ikväll vann de OrangeBlåa med 7-4 efter 5-4 i halvtid

Svenska Cupen steg 2 var en märklig tillställning där Nässjö vann gruppen med endast en förlorad poäng. Bollnäs fick endast en poäng och det var när lagen spelade oavgjort.. Nässjö vann gruppen då medan Bollnäs blev sist i gruppen. Inför dagens match hade Nässjö ingen seger i seriespelet - så förblev det även efter slutsignal

Händelserikt till händelsefattigt
Matchen inleddes med 6 skott på mål de första 6 minuterna. Därefter var det bra försvarsspel från bägge lagen under längre tid i den första halvleken och hela tillställningen byttes till en chansfattig match i en kvart. 18 minuter in i matchen kom dock Philip Bergström loss och sprätte upp ledningsbollen till 2-1.

Märkliga mål
Vårt mål fick igång gästerna,som hade sin bästa period i matchen just här. Ett par tursamma mål, varav ett riktigt olyckligt när målvakts-Oskar räddar och bollen studsar ut på en försvarare och in i tomt mål. Dråpligt men ändå mål för Nässjö och gästerna ledde både 2-3 och 3-4. Självmålet i den 33:e minuten visade sig dock bli det sista som gästerna gjorde

Vändning före paus
I första halvleks sista minut hade Måns Olnils dykt upp på rätt ställe för tredje gången i halvleken och klippt in sitt 3:e mål bara i den första halvleken. Det innebar att vi gick till halvtidsvila med uddamålsledning efter en lite slarvig halvlek där känslan var att vi kanske skulle ha haft ledningen med ytterligare några mål men 5-4 skrevs halvtidsresultatet till

Stabilt bakåt
Andra halvlek innebar en bättre försvarsinsats än i första halvlek och det enda misstaget var när vi släppte ett friläge till gästerna. Oskar i målet gjorde dock en riktigt bra räddning och fick inte se någon boll trilla in de sista 60 minuterna av matchen. Även Nässjö spelade tätt bakåt - hemmalaget hade inte många chanser men vi hann ändå bränna ett par riktigt vassa lägen och dessutom blev vi avblåsta för offside ett par gånger när vi hade bra chanser.

Avgörandet
Dagens målskyttar hann göra varsitt mål till i matchen så Olnils stannade på 4 mål och Bergström på 3 men det var ännu en gång en stabil laginsats som låg bakom segern. Bakåt kan det under längre sekvenser se bra ut och det här laget lär sig nåt nytt varje vecka. Just den här kvällen var det en skön revansch gentemot förra helgen då vi åkte på 2 riktigt sura uddamålsförluster.

Juluppehåll
Efter dagens match parkerar Bollnäs (med några matcher färre spelade) på 6:e plats i tabellen men detta kan ändras redan i morgon då bla Nässjö möter Edsbyn. Nästa match för laget blir 7 januari när Vänersborg kommer på besök redan på förmiddagen. För många av killarna väntar nu U19-match på söndagen innan man kan börja tänka på juluppeåll

FAKTA:
BOLLNÄS GIF BF - NÄSSJÖ IF 7 - 4
(5-4)
Mål: 1-1 (5) Måns Olnils (Lucas Ahlgren), 2-1 (17) Philip Bergström (Thim Brodin), 3-3 (30) Måns Olnils (Philip Bergström), 4-4 (38) Philip Bergström (Thim Brodin), 5-4 (45) Måns Olnils, 6-4 (63) Måns Olnils (Milo Lindblom), 7-4 (87) Philip Bergström (Thim Brodin)